De vakantieblog

Navigation Menu

Winterse citytrip: ontdek Wenen

Winterse citytrip: ontdek Wenen

Posted by on Feb 14, 2013 in Vakantiebestemming |

Wenen: de prachtige hoofdstad van Oostenrijk waar de bewonderenswaardige keizerin Sissi vertoefde kan u zich vast voor de geest halen. Een stad waarvan de binnenstad behoort tot het werelderfgoed van UNESCO.  De adembenemende historische paleizen stralen nog steeds de macht en cultuur van destijds uit. Ze schitteren nu naast hedendaagse architecturale hoogstaande gebouwen. Wenen herbergt heel wat musea die allen oog hebben voor kunst in het verleden en het heden.

Read More

Stedentrips in Europa: De leukste bestemmingen

Stedentrips in Europa: De leukste bestemmingen

Posted by on Feb 11, 2013 in slider, Vakantiebestemming |

Het is toch heerlijk om tussendoor naar één van onze mooie Europese steden te gaan. Even weg van alle beslommeringen en genieten van wat deze prachtige plaatsen u te bieden hebben. Mooie metropolen, waar u kunt proeven van de culinaire heerlijkheden en de typische sfeer. Een paar dagen cultuur snuiven, indrukwekkende bezienswaardigheden bekijken, de sfeer van het land voelen. Allemaal activiteiten waardoor u weer even wat nieuwe energie op kunt doen. De meeste steden in Europa zijn een bezoek meer dan waard.

Read More

Vakantie bij de oosterburen: de mooiste reisbestemmingen in Duitsland

Vakantie bij de oosterburen: de mooiste reisbestemmingen in Duitsland

Posted by on Feb 10, 2013 in Vakantiebestemming |

Je hoeft niet altijd honderden kilometers te rijden om op een mooie bestemming te komen. Neem bijvoorbeeld onze oosterburen: de Bondsrepubliek Duitsland. Niet al te ver weg en het land heeft genoeg moois te bieden voor alle seizoenen. Prachtige steden, zoals Keulen en Hamburg en een indrukwekkende cultuur. Fraaie natuurgebieden zoals het Zwarte Woud en Sauerland, bieden de sportieve vakantiegangers alles wat ze nodig hebben. Zowel voor de zomersporten als de wintersport kan men in Duitsland goed terecht. Neem bijvoorbeeld de uitlopers van de Alpen, met zijn Zugspitze. Deze berg is met zijn 2962 meter de hoogste berg van Duitsland.

Read More

Vakantie in Zweden: tips voor een geslaagde reis

Vakantie in Zweden: tips voor een geslaagde reis

Posted by on Feb 9, 2013 in Vakantiebestemming |

Een bezoek aan het Scandinavische Zweden zult u niet snel vergeten. De rust en ruimte die het land uitstraalt is een weldaad voor lichaam en geest. Zweden heeft een indrukwekkend natuur, maar ook op cultuur gebied genoeg te bieden. Eigenlijk heeft het land van alles wat. Recreatieve mogelijkheden zat, ook als u met kinderen bent. De steden nodigen uit tot heerlijk winkelen of de prachtige bezienswaardigheden bekijken. Stockholm, Göteborg of Malmö zijn hier goede voorbeelden van. In het land van Pipi Langkous kunt u genieten van alle tradities die de Zweedse cultuur met zich mee brengt.

Read More