Posted by on Sep 19, 2013 in Vakantiebestemming |

De Portugese hoofstad Lissabon is een zeer geschikte plek om vakantie te vieren. Deze historische stad, die ook wel de witte stad wordt genoemd ligt aan een prachtige baai. Er zijn hier veel historische gebouwen te bezoeken. De stad is een mix tussen oude en nieuwe architectuur en hierdoor meer dan de moeite waard om eens te bezoeken.

Kathedraal van Lissabon

De stad Lissabon heeft ontzettend veel te bieden op het vlak van geschiedenis, cultuur en architectuur. Er zijn een tal van prachtige bouwwerken te vinden zoals de Kathedraal van Lissabon. Deze kathedraal stamt uit het jaar 1147 en is hierdoor een van de oudste kathedralen ter wereld. Het gebouw heeft verschillende oorlogen en natuurrampen overleefd. In de loop der jaren is alleen het interieur van de kerk licht verandert van een Romaanse stijl naar een barok stijl in de 17e eeuw, voor de rest is de kathedraal nog helemaal in een oude staat te bezoeken en is hierdoor een van de populairste bezienswaardigheden van de stad.

Santa Maria de Belém

Santa Maria de Belém is een prachtige voorstad van Lissabon en is een van de kleinste stadjes ter wereld met een oppervlakte van nog geen 4 kilometer. Er zijn hier een tal van historische bouwwerken te bewonderen. Wanneer men op zoek is naar bezienswaardigheden dan is dit een plek om naar toe te gaan. Een van de meest bekende bezienswaardigheden is de Torre de Belém die aan de kustlijn ligt. Dit is een bijzonder bouwwerk uit de 16e eeuw en behoort tot het werelderfgoed op de UNESCO lijst.

Overnachten in Lissabon

Om dichtbij interessante plekken te zijn is het uiteraard mogelijk te overnachten in Lissabon. Er is altijd een vakantiehuis in de buurt van het centrum. Zodoende heeft men altijd een slaapplek op een overbrugbare afstand van interessante plekken. Uiteraard is het mogelijk om met het openbaar vervoer het stadscentrum te bereiken vanuit verschillende plekken rondom de stad. In het centrum kan gezellig gegeten worden en gedronken. Er is ook een mogelijkheid om in Lissabon een middagje te winkelen in een van de vele boetieken.

Afbeelding: foto.fritz – FotoliaGerelateerde artikelen: