Posted by on Feb 11, 2013 in slider, Vakantiebestemming |

Het is toch heerlijk om tussendoor naar één van onze mooie Europese steden te gaan. Even weg van alle beslommeringen en genieten van wat deze prachtige plaatsen u te bieden hebben. Mooie metropolen, waar u kunt proeven van de culinaire heerlijkheden en de typische sfeer. Een paar dagen cultuur snuiven, indrukwekkende bezienswaardigheden bekijken, de sfeer van het land voelen. Allemaal activiteiten waardoor u weer even wat nieuwe energie op kunt doen. De meeste steden in Europa zijn een bezoek meer dan waard.

Hip en oude bouwmeesters

Neem bijvoorbeeld Stockholm met zijn interessante cultuur en hippe winkels. Met zijn bijzondere ligging aan het water is deze stad misschien nog wel één van de mooiste van Europa. Stockholm is gebouwd op veertien eilanden, maar is ondanks dat gegeven, heel toegankelijk. Ieder eiland heeft zijn eigen sfeer. De meeste bezienswaardigheden liggen dicht bij elkaar. Het oude centrum is één van de hoogtepunten. Een andere bezienswaardige stad in Scandinavië is Kopenhagen, een grote stad waar veel te doen is. Bijvoorbeeld het oude pretpark midden in de stad, wat nog steeds de moeite waard is. Oude Nederlandse bouwmeesters hebben hun stempel op de stad gedrukt en dit geeft Kopenhagen nog meer culturele waarde. Net zoals het beroemde beeld van de kleine zeemeermin aan de ingang van de haven.

Te veel om op te noemen

Er zijn nog veel meer mooie steden in Europa, eigenlijk te veel om allemaal op te noemen. Parijs, Barcelona, Rome en ga zo maar door. Of het gezellige Londen met zijn talrijke pubs. Het is geweldig om hier door de stad te slenteren en te genieten van de bijzondere winkels en de kleurrijke bevolking. Londen heeft ook talloze bezienswaardigheden, zoals de London Bridge, de Big Ben of The Houses of Parlement. Of het wisselen van de wacht bij het Buckingham Palace. Ook Berlijn met zijn grote historie is een aanrader. Met de 174 musea en de gezellige sfeer zult u zich in Berlijn niet vervelen.

U hoeft niet zo ver

We kunnen ook dichter bij huis blijven, zelfs hier valt nog genoeg te ontdekken. Amsterdam met zijn unieke architectuur en de vele grachten, blijft leuk om te bezoeken. Of het nu gaat om een dag lekker winkelen, de schitterende gevels in de binnenstad bekijken of plaats nemen op een gezellig terras. Met de beroemde Nachtwacht en het indrukwekkende Anne Frank huis, is Amsterdam een stad om niet over te slaan.

de foto: dayves – fotoliaGerelateerde artikelen: