Posted by on Feb 10, 2013 in Vakantiebestemming |

Je hoeft niet altijd honderden kilometers te rijden om op een mooie bestemming te komen. Neem bijvoorbeeld onze oosterburen: de Bondsrepubliek Duitsland. Niet al te ver weg en het land heeft genoeg moois te bieden voor alle seizoenen. Prachtige steden, zoals Keulen en Hamburg en een indrukwekkende cultuur. Fraaie natuurgebieden zoals het Zwarte Woud en Sauerland, bieden de sportieve vakantiegangers alles wat ze nodig hebben. Zowel voor de zomersporten als de wintersport kan men in Duitsland goed terecht. Neem bijvoorbeeld de uitlopers van de Alpen, met zijn Zugspitze. Deze berg is met zijn 2962 meter de hoogste berg van Duitsland.

Culinaire toppers

Maar ook als je minder sportief bent ingesteld, dan heeft het land genoeg te bieden, de Duitse ‘gemütlichkeit’ is alom bekend. De Duitsers weten wel hoe ze een feestje moeten vieren, de bekende bierfeesten zijn hier een goed voorbeeld van. Behalve bierfeesten heeft men ook oogst- en wijnfeesten en zijn er ook vele festivals. Genoeg leven in de brouwerij dus. Bent u al die feesten een beetje zat? Dan kunt u ook heerlijk gaan genieten van de Duitse keuken. Ook hier heeft u keus genoeg: overvloedige traditionele gerechten of de wat meer verfijnde keuken. Misschien kiest u wel voor een lekkere Duitse wijn erbij, tenslotte heeft Duitsland dertien uitgezochte wijngebieden voor kwaliteitswijnen en meer dan 35 gebieden voor andere wijnen.

Historie en sfeer

De zestien deelstaten hebben met elkaar drieëndertig wereld erfgoedlocaties, zoals de Dom van Keulen en Aken of het historische centrum van Regensburg. Genoeg bezienswaardigheden dus, verspreid over het hele land. Ook wanneer u het leuk vindt om kastelen te bezoeken, dan komt u in Duitsland niets te kort. Overal komt u prachtige sprookjesachtige kastelen tegen. Duitsland heeft een rijke historie, neem alleen al de stad Münster. De gezellige middeleeuwse stad verwierf zijn faam met de Vrede van Münster, die een einde maakte aan de Tachtigjarige oorlog. Prachtige oude winkelstraten met grote koopmanshuizen en gezellige pleinen geven de toenmalige Hanzestad Münster zijn bijzondere uitstraling van heden ten dagen.

Het aanbod is groot

Eigenlijk kunnen we wel stellen dat het een geluk is dat Duitsland zo dichtbij ligt. Er is zoveel te zien en te doen, dat hier eigenlijk meerdere bezoeken voor nodig zijn. Van het zuiden met zijn Alpen tot aan de fascinerende stad Hamburg in het noorden, of een verblijf aan de kust van de Oostzee, Duitsland heeft het allemaal. Afwisselende landschappen, van het heuvelachtige Sauerland tot aan de Eifel met zijn karakteristieke dorpen. Een prachtige samensmelting van cultuur en natuur.

Picture: Herbert Esser – FotoliaGerelateerde artikelen: