Posted by on Feb 9, 2013 in Vakantiebestemming |

Een bezoek aan het Scandinavische Zweden zult u niet snel vergeten. De rust en ruimte die het land uitstraalt is een weldaad voor lichaam en geest. Zweden heeft een indrukwekkend natuur, maar ook op cultuur gebied genoeg te bieden. Eigenlijk heeft het land van alles wat. Recreatieve mogelijkheden zat, ook als u met kinderen bent. De steden nodigen uit tot heerlijk winkelen of de prachtige bezienswaardigheden bekijken. Stockholm, Göteborg of Malmö zijn hier goede voorbeelden van. In het land van Pipi Langkous kunt u genieten van alle tradities die de Zweedse cultuur met zich mee brengt.

Water genoeg

Als u graag tijd aan het water doorbrengt in uw vakantie, dan zit u in Zweden goed. Het land heeft meer dan 95.000 meren en ligt aan de Oostzee, de Botnische Golf, het Skagerrak en het Kattegat. Dit brengt uiteraard een ruim aanbod aan waterrecreatie met zich mee. Maar ook op de vaste grond is genoeg te doen voor de sportieve vakantieganger. Eén activiteit willen we graag even extra benoemen: het Lorrie fietsen. U gaat hierbij over verlaten spoorlijnen met een speciale railbike, om de prachtige natuur van Zweden te verkennen.
Het mooiste natuurfenomeen hebben we nog niet genoemd, het verschijnsel van het gebied rond de poolcirkel. De middernachtzon en het noorderlicht zijn werkelijk bijzonder. Zeker het noorderlicht met zijn kleurrijke schouwspel. Nog een extra voordeel van het gebied boven de poolcirkel is dat u tijdens bepaalde maanden meer tijd voor plezier heeft. De zon gaat namelijk niet onder rond een aantal nachten rond 21 juni. Het land van de Lappen met hun rendieren is zeker een bezoek waard.

De poort naar Europa

Met die mooie natuur zouden we bijna de fantastische steden vergeten. Zoals Stockholm met zijn bijzondere ligging op de veertien eilanden of de stad Malmö in het zuiden. De hippe stad wordt wel eens gezien als de poort naar Europa. Malmö is een stad waar de bezienswaardigheden dicht bij elkaar liggen, net zoals in Stockholm. Dit maakt het makkelijk om volledig van de stad te genieten, alle mooie bezienswaardigheden te bekijken, zonder dat u van hot naar her hoeft te lopen. De havenstad Göteborg doet enigszins aan Amsterdam denken, misschien wel door de invloed van de Hollandse ingenieurs. Zij moesten ooit de stad tegen het water beschermen. Mooie oude forten doen de oude historie opnieuw leven en maken van Göteborg een bijzondere stad.

De foto: Sergey Khodorkovskiy – FotoliaGerelateerde artikelen: