Posted by on Feb 14, 2013 in Vakantiebestemming |

Wenen: de prachtige hoofdstad van Oostenrijk waar de bewonderenswaardige keizerin Sissi vertoefde kan u zich vast voor de geest halen. Een stad waarvan de binnenstad behoort tot het werelderfgoed van UNESCO.  De adembenemende historische paleizen stralen nog steeds de macht en cultuur van destijds uit. Ze schitteren nu naast hedendaagse architecturale hoogstaande gebouwen. Wenen herbergt heel wat musea die allen oog hebben voor kunst in het verleden en het heden.

U hebt waarschijnlijk al eens genoten van het sublieme Nieuwjaarsconcert van de Wiener Philharmoniker. Wel in Wenen kan u naar de Gouden zaal van het concertgebouw om zelf te genieten van de mooiste symfonieën, walsen… van de meest gekende Oostenrijkse componisten. Het is wel raadzaam om vooraf te reserveren.

Een bezoekje aan de Spaanse rijschool met z’n wereldwijd gekende Lipizzaner paarden is ook niet te versmaden, maar ook hier is het van uiterst belang om ver vooraf uw reservatie te boeken. Houdt u van een uiterst romantische citytrip dan kan u Wenen eens bezoeken in de maand december. De fonkelende kerstverlichting en de talrijke kerstmarkten zorgen voor een betoverende sfeer. Hier kan u terecht voor unieke kerstcadeautjes en heerlijke lekkernijen.

Op culinair vlak heeft Wenen heel wat te bieden. U kent vast wel de traditionele Wiener Schnitzel. Maar geniet er zeker ook van zoetigheden als Apfelstrüdel, Sachertorte en Kaiserschmarrn. Het is zelfs aan te raden om van de gelegenheid gebruik te maken om de heerlijke gebakjes te nuttigen in één van de vele ‘Kaffeehäuser’ . Wenen kent een echte koffiecultuur. Een kop koffie is in Wenen niet zomaar een kop koffie.

Wenen is ook een erg bereikbare stad. Met een rechtstreekse vlucht bent u al snel in de luchthaven buiten de rand van de stad. Er zijn snelle treinverbindingen mogelijk waardoor u makkelijk in het centrum raakt. Daarnaast zijn de autowegen hier zo aangelegd dat u op een zeer handige manier in de stad aankomt.

Hoewel het er in de winter erg koud kan worden, vaak sneeuwen doet het niet in Wenen. En het hoeft niet meer gezegd te worden dat u een hartverwarmende citytrip kan maken. U kan vooraf heel wat reserveren want u kent het surplus van het veilig betalen met creditcard. Uw citytrip kan helemaal uitgestippeld en gepland zijn van achter uw computerscherm waardoor u enkel maar hoeft te genieten van één van de meest adembenemende steden met zijn hoogstaande culturen.

IMG: Aleksandar Todorovic – FotoliaGerelateerde artikelen: